Σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τα μέσα Μαΐου 3.000 εργαζόμενοι της Airbus

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τα μέσα Μαΐου 3.000 εργαζόμενοι της Airbus
Το προσωπικό στις μονάδες παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών βγαίνει σε άδεια από τη Δευτέρα μέχρι τα μέσα Μαΐου, μετά από σχετική συμφωνία με τα συνδικάτα.

Σε αναγκαστική άδεια βγάζει η Airbus προσωπικό 3.000 εργαζομένων της σε μονάδες στη Γαλλία, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά την εκτεταμένη αναγκαστική αποχή τους από την εργασία την περίοδο του καθολικού και προτεσταντικού Πάσχα, που επεκτάθηκε χρονικά λόγω του κορονοϊού.

Το προσωπικό στις μονάδες παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών σε Τουλούζ, Ναντ και Σεν Ναζέρ βγαίνει σε άδεια από τη Δευτέρα μέχρι τα μέσα Μαΐου, μετά από σχετική συμφωνία με τα συνδικάτα, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το μέτρο αφορά εργαζόμενους που λόγω της φύσης της δουλειάς τους δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και θα μπορούσαν να επεκταθούν ακόμη περισσότερο χρονικά, στη βάση της απόφασης της εταιρείας να περικόψει την παραγωγή της κατά το ένα τρίτο.

Η Airbus επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εργαζόμενοι στο Μπράουτον της Ουαλίας και στο Φίλτον της Αγγλίας θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από τρεις και πλέον

παραγωγή της κατά το ένα τρίτο.

Η Airbus επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εργαζόμενοι στο Μπράουτον της Ουαλίας και στο Φίλτον της Αγγλίας θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες απουσίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider