Κορονοϊός: Ξεπέρασαν και οι ΗΠΑ την Κίνα σε νεκρούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ξεπέρασαν και οι ΗΠΑ την Κίνα σε νεκρούς
Τρίτη σε νεκρούς από τον Covid-19 οι ΗΠΑ, πίσω από Ιταλία και Ισπανία.

Τους 3.393 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία "μείνετε στο σπίτι" και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα του κορονοϊού και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.

Συναγερμός στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (163.000), είναι η ώρα του συναγερμού: τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν πλέον υπό περιοριστικό καθεστώς, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρό.

Ενα πλοίο-νοσοκομείο κατέπλευσε στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας. Προσωρινά νοσοκομεία έχουν στηθεί σε συνεδριακό κέντρο και κάτω από σκηνές στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ.

Οι γιατροί της Νέας Υόρκης φοβούνται ελλείψεις σε αναπνευστήρες. «Αν υπάρξει μεγάλη ροή ασθενών και περιορισμένος αριθμός αναπνευστήρων... από κει και πέρα πρέπει να κάνεις επιλογή», λέει ένας νεοϋορκέζος γιατρός.

Η ανησυχία αυξάνεται επίσης στο Μέριλαντ, όπου 67 τρόφιμοι οίκου ευγηρίας διαγνώσθηκαν θετικοί και ο κυβερνήτης της πολιτείας Λάρι Χόγκαν αναφέρθηκε στο «χειρότερο σενάριο».

Για την προστασία του πληθυσμού, ο κυβερνήτης της Φλόριντα αρνείται την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, που βρίσκεται στην Καραϊβική με άνω των χιλίων επιβάτες, τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι της εμβληματικής αλυσίδας βιολογικών τροφίμων Whole Foods θα απεργήσουν από σήμερα ζητώντας καλύτερη αμοιβή και ενισχυμένα μέτρα προστασία και υγιεινής. Χθες , οι εργαζόμενοι των αποθηκών της Amazon στην Νέα Υόρκη και της πλατφόρμας Instacart είχαν επίσης κατέβει σε απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider