Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό
Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider.

Τον όρο της πανδημίας έχει πλέον και επίσημα ο νέος κορονοϊός ConVid-19 που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην Κίνα.

Τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως έχουν λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία. Το ίδιο παράδειγμα έχουν ακολουθήσει και πλήθος ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν συστήσει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων τους.

Όμως υπάρχουν και επαγγέλματα που εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου, είτε γιατί οι εργαζόμενοι έρχονται συνεχώς σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε γιατί το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται είναι υψηλού κινδύνου.

Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Πρώτοι ανταποκριτές θεωρούνται οι πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, οι οδηγοί ασθενοφόρων και οι αστυνομικοί, καθώς είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και είναι οι πρώτοι που θα κληθούν σε περίπτωση κρουσμάτων.

Μεγαλύτερο ρίσκο έχει και η υγεία των ανθρώπων που εργάζονται σε χώρους εστίασης ή στο λιανικό εμπόριο, καθώς και οι διανομείς.

Παράλληλα, το ίδιο ρίσκο υπάρχει και για όσους εργαζόμενους δουλεύουν σε χώρους που υποδέχονται μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής κτλ.

Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τις τελευταίες ημέρες πολλές είναι οι εταιρείες που συνιστούν στους εργαζομένους τους να δουλέψουν από το σπίτι, όμως δεν έχουν όλοι την ίδια ευελιξία.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι ή πληρώνονται με την ώρα, θα έχουν σημαντική επιβάρυνση είτε της προσωπικής τους υγείας, είτε της οικονομικής τους κατάστασης.

Τα αεροπλάνα είναι κλειστοί χώροι που συνήθως «φιλοξενούν» μεγάλο αριθμό επιβατών. «Θύμα» των πτήσεων είναι οι εργαζόμενοι, πιλότοι και αεροσυνοδοί που βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο, ενώ αντίστοιχο «ρίσκο» στη δουλειά του έχει και το προσωπικό των αεροδρομίων. 

Οι χορογράφοι, οι χορευτές, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές και λοιποί περφόρμερς συνηθίζεται να δουλεύουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ κίνδυνο αποτελεί και η συχνή επαφή με το ευρύτερο κοινό και τους θαυμαστές. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Τι αναφέρει η Περ. Αττικής για τις βλάβες στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

23:40

Ισραήλ: Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ - Συντρίμμια έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

23:38

Moody’s: Αμετάβλητη η αξιολόγηση Baa3 για Ελλάδα, σταθερό outlook

23:37

Λουκασένκο: «H Λευκορωσία πλήρωσε και αγόρασε από τη Ρωσία τον πύραυλο Oreshnik»

23:23

Κομβόι θα μεταφέρει στην Κούβα 20 τόνους τροφίμων, φαρμάκων και ενεργειακού εξοπλισμού

23:14

Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ 2025

22:56

Λίβανος: Στους 773 οι νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών

22:45

Η Χεζμπολάχ δηλώνει «έτοιμη για μια μακρά σύγκρουση με το Ισραήλ»

22:30

Δικαστής ακύρωσε την έρευνα σε βάρος του προέδρου της Fed Τζ. Πάουελ ως «προσχηματική»

22:17

Τσιάρας: «Μέχρι τέλος Μαΐου η οριστική πρόσκληση για τα σχέδια βελτίωσης»

22:09

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street με φόντο ανάπτυξη και πληθωρισμό

21:48

Πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Ράλι σχεδόν 50% από την αρχή του πολέμου

21:29

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν με 10 εκατ. δολάρια την ιρανική ηγεσία - Ποιοι είναι στο στόχαστρο

21:20

Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ, το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό

21:06

Ιράν: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς το Ισραήλ - Εκρήξεις στην Τεχεράνη

20:57

Back to back εβδομαδιαίες απώλειες για τον χρυσό

20:50

Πλαφόν στα καύσιμα: Τι προβλέπεται για τα νησιά

20:43

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 5.000 πεζοναύτες και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

20:38

«Η Κύπρος θα μπορούσε να παράγει φυσικό αέριο για εξαγωγή από το 2028» λέει ο ΥΠΕΝ

20:22

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν καταρρίψει 111 drones - Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία

20:13

Πετρέλαιο, γεωπολιτική ένταση και ευρωπαϊκή εταιρική πίστη: Πόσο ανθεκτικές είναι οι επιχειρήσεις

20:09

Πόση λάμψη έχει η οικονομία της Μέσης Ανατολής - Τα κράτη που εμπλέκονται

20:08

Κωνσταντινίδης: «Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει τις υποδομές που χρειάζονται για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο»

20:01

Η Ρωσία χαρακτήρισε τη δισέγγονη του Σοβιετικού ηγέτη Χρουστσόφ «ξένο πράκτορα»

19:56

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος καταφέρονται κατά του CNN

19:47

Το Ιράν επέτρεψε σε δύο τάνκερ που μεταφέρουν αέριο να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ

19:44

ΟΗΕ: Πάνω από 100 πρέσβεις και διπλωμάτες σε ειδική ισραηλινή ενημέρωση για την απειλή του Ιράν

19:36

Βραζιλία: Σε ΜΕΘ ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου - «Σοβαρή» η κατάστασή του

19:35

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους: Η τελική λίστα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά

19:17

Γαλλία: Περίπου 10.000 πολίτες έχουν επιστρέψει από τα ΗΑΕ από την αρχή του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider