Σε θετικά συμπεράσματα κατέληξε η παραιτηθείσα επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ μετά τις πρώτες συνομιλίες με τους πιθανούς υποψηφίους για την ηγεσία του και την καγκελαρία της συντηρητικής παράταξης. 

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι είχε «πολύ καλές και αξιόπιστες συνομιλίες με τους πιθανούς υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος και την καγκελαρία της συντηρητικής παράταξης (CDU/CSU) τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτή τη βάση, θα συζητηθούν τη Δευτέρα τα επόμενα βήματα, οπότε και θα συνεδριάσουν τα ηγετικά όργανα του CDU στο Βερολίνο . 

Την Τετάρτη η Κραμπ-Καρενμπάουερ συνάντησε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ. Προηγουμένως, είχε συναντήσει τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, τον πρώην ομοσπονδιακό υπουργό περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν και τον πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Φρίντριχ Μερτς.

Σε αντίθεση με τον Ρέτγκεν, οι άλλοι τρεις πολιτικοί έχουν αφήσει μέχρι στιγμής ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. 

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πάντως σήμερα ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ηγεσία του CDU. Σε αυτό είχε δεσμευτεί όταν παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος και αυτό επιθυμεί να το τηρήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνομιλεί με τους πιθανούς υποψήφιους, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.