Στην Κίνα καταστρέφουν χρήματα που «μολύνθηκαν» από τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Κίνα καταστρέφουν χρήματα που «μολύνθηκαν» από τον κοροναϊό
Ο νέος κοροναϊός «Covid19» συνεχίζει να εξαπλώνεται στην επικράτεια της Κίνα με ραγδαίους ρυθμούς.

Σε μαζική καταστροφή χρημάτων θα προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας υπό το φόβο του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, το κινεζικό τραπεζικό ίδρυμα ανακοίνωσε πως θα καταστρέψει χρήματα που «κυκλοφόρησαν» σε περιοχές «υψηλού κινδύνου». Πρόκειται για χαρτονομίσματα που έχουν συλλεχθεί από νοσοκομεία, λεωφορεία και αγορές που βρίσκονται σε περιοχές που έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κάλεσε τις εμπορικές τράπεζες να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των χαρτονομισμάτων από τις περιοχές «υψηλού κινδύνου» για να καταστραφούν ή να απολυμανθούν.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Business Insider, στις περιπτώσεις που τα χρήματα θα απολυμανθούν, οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν υψηλές θερμοκρασίες για να «καθαρίσουν» τα χαρτονομίσματα, ενώ θα τα «αποθηκεύσουν» για περίπου 14 ημέρες πριν τα θέσουν εκ νέου σε κυκλοφορία.

Ο κοροναϊός «σαρώνει» την Κίνα

Ο νέος κοροναϊός «Covid19» συνεχίζει να εξαπλώνεται στην επικράτεια της Κίνα με ραγδαίους ρυθμούς και -μέχρι το απόγευμα της Κυριακής – μετρούσε 1.670 θανάτους και περί τα 70.000 κρούσματα.

Παράλληλα, το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους δήλωσε «πως το ξέσπασμα του Covid-19 παραμένει ένα επείγον περιστατικό για την Κίνα και είναι αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί η επιδημία».

Πρόσθετα μέτρα λαμβάνει η Κίνα

Εν τω μεταξύ, η Κίνα θα συστήσει ένα εθνικό σύστημα προμηθειών και αγορών για επείγουσες καταστάσεις καθώς και ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων επιδημιών, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV επικαλούμενο δηλώσεις του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή ποροσπάθεια για να διατηρήσει τον οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο στη μάχη της καταπολέμησης του κοροναϊού και να αποφύγει να προκαλέσει πανικό που μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς «καταστροφές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider