Πάουελ: Τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τις δράσεις των κεντρικών τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τις δράσεις των κεντρικών τραπεζών
Η Fed παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, όπως ανέφερε ο Τζερόμ Πάουελ.

Στενά φαίνεται πως παρακολουθεί η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό και πως ο νέος ιός θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε την Τρίτη στην κατάθεση του στο Κογκρέσο πως η Fed εξετάζει τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια ανάπτυξη η εξάπλωση του κοροναϊού, με πολλές εταιρείες παγκοσμίως να αναβάλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα έως ότου υπάρξει κατευνασμός του ιού.

Ο Πάουελ υποστήριξε πως ο κοροναϊός εμφανίστηκε όταν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας είχαν υποχωρήσει, δημιουργώντας ένα νέο κίνδυνο γύρω από το παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Ωστόσο στην ομιλία του ο Πάουελ αποκάλυψε κάτι στο οποίο οι οικονομολόγοι παγκοσμίως διασταυρώνουν τα ξίφη τους και είναι τα χαμηλά επιτόκια και το κατά πόσο αυτά βοηθούν και υποστηρίζουν την παγκόσμια οικονομία. Όπως ανέφερε ο Πάουελ τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τις δυνατότητες δράσης των κεντρικών τραπεζών σε περίοδο ύφεσης.

«Αυτό το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τα επιτόκια για να στηρίξουν την οικονομία κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης» σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider