Σε καραντίνα 3.711 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου λόγω κοροναϊού (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε καραντίνα 3.711 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου λόγω κοροναϊού (vid)
Το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα το Σάββατο, μετά τον εντοπισμό του κοροναϊού στον οργανισμό ενός 80χρονου επιβάτη.

Σε καραντίνα παραμένουν για τέταρτη ημέρα οι 3.711 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τόκιο.

Το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα το Σάββατο στη Νάχα, στο νότιο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας, μετά τον εντοπισμό του κοροναϊού στον οργανισμό ενός 80χρονου που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, με τις ιαπωνικές αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν την κατάσταση υγείας των επιβατών.

Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα πολλών αξιωματικών καραντίνας που επιβιβάστηκαν στο Diamond Princess, πλοίο κρουαζιέρας της αμερικανικής εταιρείας Princess Cruises (όμιλος Carnival Corp.), για να επαληθεύσουν την κατάσταση της υγείας των 2.666 επιβατών και των 1.045 μελών του πληρώματος.

Πρώτος θάνατος στο Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TVB σήμερα. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εξαιτίας του 2019-nCoV εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.

Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα, ανάμεσά τους και ένα στο οποίο πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε σε αυτήν.

Από το Σάββατο, η χώρα αρνείται να επιτρέψει την είσοδο σε ξένους που διέμειναν πρόσφατα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, στην κεντρική Κίνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σούγκα απάντησε όταν ερωτήθηκε σχετικά ότι θεωρεί πως οι περιορισμοί αυτοί δεν είναι ανάρμοστοι.

Ο νέος απολογισμός μετρά 425 νεκρούς

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό έφτασε τους 20.438 στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Στην ενημέρωση που κάνει καθημερινά, η Επιτροπή έκανε λόγο για 64 νέους θανάτους εξαιτίας του 2019-nCoV, όλους στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος απολογισμός μετρά συνολικά 425 νεκρούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider