Συναγερμός για τον κοροναϊό με αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναγερμός για τον κοροναϊό με αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη
Δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα κρούσμα του κοροναϊού.

Αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων και των εξακριβωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 132 άνθρωποι έχουν πεθάνει, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 5.947.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και στην Ευρώπη, καθώς η Γαλλία αναγνώρισε και τέταρτο ασθενή, ενώ στη Γερμανία προστέθηκαν άλλοι τρεις ασθενείς στη λίστα, μετά το πρώτο κρούσμα που εξακριβώθηκε τη Δευτέρα.

Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι εμφανίστηκε ο πρώτος ασθενής που κόλλησε τον νέο ιό σε γερμανικό έδαφος, καθώς μέχρι τώρα είχαν εντοπιστεί μόνο άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και είχαν επιστρέψει στις χώρες τους.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Μέση Ανατολή.

Στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα του κοροναϊού

Δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα κρούσμα του κοροναϊού όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με προσοχή την επιδημική έξαρση της λοίμωξης από κορονοϊό στην Κίνα καθώς και την εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων από χώρες ιδίως της Ασίας, της Αμερικής, στην Αυστραλία αλλά και στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία κλπ)», τονίζοντας ότι δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Υψηλός ο κίνδυνος σε διεθνές επίπεδο από τον κοροναϊό

Ανασκεύασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο», όπως έγραφε έως σήμερα Δευτέρα στις αναφορές του εξαιτίας ενός «λάθους στη διατύπωση», όπως παραδέχθηκε.

Έως σήμερα, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο».

«Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.

Ο κοροναϊός «χτυπά» την κινεζική οικονομία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία και εκτιμήσεις για την έκταση της «ζημιάς» που έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού στην κινεζική οικονομία, από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Οι άμεσες επιπτώσεις της επιδημίας – που παρουσιάζει κρούσματα σε 13 χώρες – ήταν εμφανείς από την πρώτη στιγμή στην Κίνα, με την ροή των επισκεπτών να «πέφτει» κατακόρυφα.

Σε μία προσπάθεια να «ελεγχθεί» η μετάδοση του ιού, η κινεζική κυβέρνηση ακύρωσε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, εξέδωσε προειδοποιήσεις και αύξησε τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, ενώ τελικά έθεσε σε καραντίνα δύο πόλεις της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider