Νέος κοροναϊός: 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, αναστέλλονται όλες οι εκδρομές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος κοροναϊός: 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, αναστέλλονται όλες οι εκδρομές
Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές εντός κι εκτός της χώρας. Τι δηλώνει ο Κινέζος πρόεδρος.

Σε 1.372 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη την Κίνα, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τριάντα εννέα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, μεταδίδει το CCTV.

Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές εντός κι εκτός της χώρας

Την ίδια στιγμή, το Πεκένο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την επιδημία του κοροναϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η Κίνα μπορεί «κερδίσει τη μάχη» ενάντια στον ιό

Η Κίνα μπορεί να κερδίσει τη μάχη εναντίον του νέου κοροναϊού, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στην επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider