Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό στην Κίνα
Μέχρι στιγμής ο κοροναϊός στην Κίνα μετρά 25 νεκρούς, 830 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.072 πιθανά.

Συνεχίζει να επικρατεί διεθνής ανησυχία για τον νέο θανατηφόρο κορoναϊό, με τις αρχές της Κίνας να αναθεωρούν σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που αποδίδεται στο μυστηριώδη νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά κρούσματα της επιδημίας αυτής, που ξέσπασε στην πόλη Ουχάν (κεντρική Κίνα) της επαρχίας Χουμπέι.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες — στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για παγκόσμιο συναγερμό

Παρά την ανησυχία για τον νέο θανατηφόρο κορoναϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζει ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξει διεθνής συναγερμός.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανέφερε ότι «είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ο κοροναϊός συμβάν έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», ωστόσο υπογράμμισε ότι τα μέλη της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αποτελείται από 16 ειδικούς, ήταν διαχωρισμένη στο τελικό συμπέρασμά της».

Δύο πόλεις σε καραντίνα

Η Κίνα έθεσε την Πέμπτη εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα σε τουλάχιστον δύο πόλεις στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού από τον οποίο νοσούν περισσότεροι από 630 άνθρωποι, την ώρα που οι αρχές εργάζονται για να αποτρέψουν την εξάπλωσή του παγκοσμίως.

Ακόμα το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, με περισσότερα από 600 κρούσματα στη χώρα.

Η επαρχία Χουμπέι είναι η πλέον πληγείσα στη χώρα από το ξέσπασμα, που ξεκίνησε στην πρωτεύουσά της Ουχάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider