Αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά η Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά η Τουρκία
Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για παραβίαση των συμφωνιών από την πλευρά της Αθήνας και ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

Προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζητά την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

Κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων Roketsan, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για παραβίαση των συμφωνιών από την πλευρά της Αθήνας και την κάλεσε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες και σχέσεις καλής γειτονίας.

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Κύπρου και στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι αυτές είναι σύμφωνες με τη διεθνή νομοθεσία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα πρωθυπουργό παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στην επιστολή του ο κ. Πομπέο αναφέρεται στην υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα ενώ καλεί και σε αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Επίσης, σε δυο σημεία της επιστολής, υπογραμμίζεται η δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα, καθώς αποτελεί σύμμαχο - κλειδί και κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, ότι η επιστολή Πομπέο επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και ταυτόχρονα συνιστούν μια «αποστομωτική απάντησησε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider