Μπαρ: Ο Τραμπ είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Σουλεϊμανί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρ: Ο Τραμπ είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Σουλεϊμανί
Ο Μπαρ τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ένας «νόμιμος στρατιωτικός στόχος».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σαφώς είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ

Όπως είπε, ο Λευκός Οίκος είχε διαβουλεύσεις με το υπουργείο του πριν από την επιδρομή εναντίον του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή.

Ο Μπαρ τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ένας «νόμιμος στρατιωτικός στόχος» και πως η επιδρομή ήταν μια «νόμιμη ενέργεια αυτοάμυνας».

Πως δολοφονήθηκε ο Σουλεϊμανί

Ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί έφτασε στο αεροδρόμιο της Δαμασκού με ένα όχημα με φιμέ τζάμια. Τέσσερις στρατιώτες από τους Φρουρούς της Επανάστασης τον συνόδευαν. Στάθμευσαν το όχημα κοντά σε μια σκάλα που οδηγούσε στο αεροσκάφος Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Cham Wings που θα πραγματοποιούσε την πτήση προς Βαγδάτη.

Ούτε το όνομα του Σουλεϊμανί, ούτε εκείνο των στρατιωτών δεν ήταν καταχωρημένα στη λίστα επιβατών της πτήσης της Cham Wings , σύμφωνα με έναν εργαζόμενο της συριακής αεροπορικής εταιρείας, που περιέγραψε στο Reuters τη σκηνή της αναχώρησης τους από τη συριακή πρωτεύουσα.

Ο Ιρανός στρατηγός απέφυγε να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό του αεροσκάφος εξαιτίας ανησυχιών για τη δική του ασφάλεια, τόνισε μια ιρακινή πηγή ασφαλείας με γνώση των ρυθμίσεων ασφαλείας του Σουλεϊμανί.

Η αεροπορική πτήση του Ιρανού στρατηγού έμελλε να ήταν η τελευταία που θα έπαιρνε. Ρουκέτες που εκτόξευσε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον σκότωσαν καθώς αποχωρούσε από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με μια πομπή δύο θωρακισμένων οχημάτων. Στην αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν επίσης ο άνδρας που τον συνάντησε στο αεροδρόμιο, o Ιρακινός Αμπού Μαχντί Μουχάντις, διοικητής της σιιτικής πολιτοφυλακής Χασντ αλ-Σάαμπι, οι δυνάμεις της οποίας έχουν ενταχθεί στον τακτικό ιρακινό στρατό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider