ΗΠΑ και Κίνα υπογράφουν εμπορική συμφωνία στην Ουάσινγκτον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ και Κίνα υπογράφουν εμπορική συμφωνία στην Ουάσινγκτον
Το Πεκίνο επιβεβαίωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιού θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Ουάσινγκτον για να υπογράψει εμπορική συμφωνία.

«Τέλος» σε έναν μακρύ εμπορικό πόλεμο φαίνεται πως είναι έτοιμες να βάλουν ΗΠΑ και Κίνα υπογράφοντας την προκαταρκτική εμπορική συμφωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιού Χε θα μεταβεί από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει την προκαταρκτική συμφωνία που θεωρείται πως αποτελεί μια εκεχειρία στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 31 Δεκεμβρίου πως στις 15 Ιανουαρίου θα υπογράψει στον Λευκό Οίκο τη μερική συμφωνία «Φάση 1», η οποία συνήφθη με την Κίνα έπειτα από μήνες αντικπαράθεσης με επιβολή τιμωρητικών τελωνειακών δασμών. Το Πεκίνο δεν είχε μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν ακριβά τους εμπορικούς πολέμους του Τραμπ

Αρνητικές επιπτώσεις επέφεραν στην αμερικανική οικονομία οι αυξημένοι δαμσοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στα εισαγώμενα προϊόντα, στα πλαίσια των «εμπορικών πολέμων» που ξεκίνησε με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, όπως αποδεικνύει μία έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας Federal Reserve, που υπογράφουν οι Άαρον Φλάεν και Τζάστιν Πίρς, τα αποτελέσματα των αυξημένων δασμών δεν είναι αυτά που «υποσχέθηκε» ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ορισμένοι τομείς της αμερικανικής μεταποίησης βγαίνουν χαμένοι.

Εν ολίγοις, η πολιτική δασμών που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλήξει αρκετές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, προκαλώντας απώλεια θέσεων εργασίας και αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider