Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομίας στο γ' τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομίας στο γ' τρίμηνο

Σε αντίθεση με την ανάσα που φαίνεται να παίρνει η γαλλική οικονομία, η γερμανική μοιάζει να μπαίνει σε δυσχερή θέση καθώς καταγράφηκε επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά το γ΄τρίμηνο, εξαιτίας του διεθνούς εμπορίου και της χαμηλότερης ζήτησης από την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές για τα γερμανικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η γερμανική στατιστική υπηρεσία, Destatis, το γερμανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2015, έναντι 0,4% στο προηγούμενο, με βάση τα οριστικά στοιχεία, το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τα στοιχεία για το γ' τρίμηνο της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης είναι σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με την Destatis, η εσωτερική ζήτηση ήταν ο βασικός οδηγός της οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία.

«Ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση αυξήθηκαν», σημειώνεται σε ανακοίνωσή της, στην οποία ωστόσο επισημαίνεται ότι οι επενδύσεις σε εξοπλισμό υποχώρησαν.
«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η ανάπτυξη συγκρατήθηκε από το διεθνές εμπόριο, διότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τις εξαγωγές», αναφέρεται.

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,8% το γ' τρίμηνο του 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider