Ανεβαίνουν οι τόνοι: Επιστρέφει τον χαρακτηρισμό «Κύριος Χωρίς Συμφωνία» στον Τουσκ ο Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβαίνουν οι τόνοι: Επιστρέφει τον χαρακτηρισμό «Κύριος Χωρίς Συμφωνία» στον Τουσκ ο Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί τον Τουσκ ότι αν δεν εγκαταλείψει η ΕΕ το backstop στη συμφωνία για το Brexit, ο Τουσκ θα μείνει στην ιστορία ως «Ο κύριος Χωρίς Συμφωνία».

Ανεβαίνουν, εκ νέου, οι τόνοι για το Brexit, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να προειδοποιεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι αν δεν συναινέσει να αλλάξει τη συμφωνία για το Brexit, ο Τουσκ θα μείνει στην ιστορία ως «Ο κύριος Χωρίς Συμφωνία».

Ο Τζόνσον απάντησε σε προηγούμενα σχόλια του Τουσκ ότι δεν θα συνεργαστεί στην προετοιμασία ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει προειδοποιήσει την ΕΕ ότι το ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop), το οποίο χαρακτηρίζει αντιδημοκρατικό και διχαστικό, πρέπει να εγκαταλειφθεί αν το μπλοκ θέλει να καταλήξει σε μια συμφωνία διαζυγίου για το Brexit.

«Θα πω στους φίλους μας στην ΕΕ ότι αν δεν θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τότε θα πρέπει να απαλλαγούμε από το backstop. Αν ο Ντόναλντ Τουσκ δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο 'κύριος Χωρίς Συμφωνία', τότε ελπίζω ότι θα λάβει και εκείνος υπόψη του αυτό το ζήτημα», είπε στους δημοσιογράφους ο Τζόνσον προσερχόμενος στο Μπιαρίτς της Γαλλίας για την τριήμερη Σύνοδο της G7.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσης «πολύ ανήσυχος» για τον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο και είπε ότι δεν «είναι αυτή η σωστή διαδικασία».

Όπως πρόσθεσε, κατά τη Σύνοδο, θα καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τον εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη αποσταθεροποιεί την οικονομική ανάπτυξη ανά τον κόσμο. Ερωτηθείς αν θα του πει να μην κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα ο Τζόνσον απάντησε «σίγουρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider