Μακένζι Μπέζος: Υποσχέθηκε να δωρίσει τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπίες (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακένζι Μπέζος: Υποσχέθηκε να δωρίσει τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπίες (pic)
Με αυτό τον τρόπο πλέον ανήκει στο «κλαμπ» των πλουσίων που δίνουν περισσότερη από τη μισή τους περιουσία για το κοινό καλό.

Να δωρίσει τουλάχιστον τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς υποσχέθηκε η Μακένζι Μπέζος, η οποία έγινε και το νεότερο μέλος της ομάδας των... πλουσίων Giving Pledge.

Πρόκειται για την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα του κόσμο, καθώς είδε την προσωπική της περιουσία να αυξάνεται σημαντικά μετά το διαζύγιο της από τον CEO της Amazon, αλλά αυτός ο τίτλος ίσως δεν διαρκέσει πολύ, καθώς η ίδια υποσχέθηκε να συνεχίσει να δίνει τα χρήματα της σε φιλανθρωπίες «μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο».

Η Μακένζι Μπέζος ανακοίνωσε την πρόθεση της την Τρίτη και την Τετάρτη υπέγραψε το γράμμα της υπόσχεσης της. Με αυτό τον τρόπο πλέον ανήκει στο «κλαμπ» των πλουσίων που δίνουν περισσότερη από τη μισή τους περιουσία για το κοινό καλό.

Όπως αναφέρει το Techspot, το Giving Pledge είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός που ίδρυσαν το 2010 ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ και παροτρύνει τους πιο πλούσιους αυτού του κόσμου να «επενδύσουν» τουλάχιστον την μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είτε μετά θάνατον.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με το Bloomberg έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 114 δισ. δολάρια, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπογράψη την υπόσχεση αυτή, παρότι δήλωσε «περήφανος» για την απόφαση της πρώην συζύγου του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider