Fed: Τα επιτόκια βρίσκονται «λίγο χαμηλότερα» από το ουδέτερο επίπεδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Τα επιτόκια βρίσκονται «λίγο χαμηλότερα» από το ουδέτερο επίπεδο

Ενδείξεις για λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον «διαβάζουν» οι αναλυτές πίσω από τις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, λίγες ημέρες μετά την πτώση της Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

«Τα επιτόκια είναι ακόμη χαμηλά βάσει ιστορικών δεδομένων και παραμένουν λίγο χαμηλότερα από την ευρεία γκάμα των εκτιμήσεων του επιπέδου που θα ήταν ουδέτερο για την οικονομία -που σημαίνει ούτε επιτάχυνση ούτε επιβράδυνση της ανάπτυξης» είπε ο Πάουελ στο Economic Club της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Fed πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχουν «πολλά που πρέπει να αρέσουν» για τις προοπτικές των ΗΠΑ, οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed αποσκοπούν στην εξισορρόπηση των κινδύνων.

«Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα συχνά αποδεικνύονται αρκετά διαφορετικά από τις πιο προσεκτικές προβλέψεις», ανέφερε ο Πάουελ. «Ο σταδιακός ρυθμός αύξησης των επιτοκίων μας ήταν μια προσπάθεια εξισορρόπησης των κινδύνων» συμπλήρωσε.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι, αν και οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι σε ορισμένες περιοχές και χαμηλότεροι σε άλλες, οι συνολικές ευπάθειες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας βρίσκονται σε μέτριο επίπεδο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider