Συνεχίζεται η αναζήτηση αγνοουμένων στο Μάτι

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η αναζήτηση αγνοουμένων στο Μάτι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Κορινθία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

Στην περιοχή της Κινέτας η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εκ των οποίων 44 Κύπριοι, 10 οχήματα ΟΤΑ, 5 μηχανήματα έργου και 1 Ελικόπτερο

Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία και βοήθεια από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Παραλληλα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής δρουν μικτές περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και Εθελοντών για την αναζήτηση αγνοουμένων. Επίσης στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας διενεργούνται 195 περιπολίες της αστυνομίας το 24ωρο και 39 μικτές περιπολίες αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων ενώ το συνολικό προσωπικό των περιπολιών είναι 525 άτομα.

Έως και τις έξι το απόγευμα η κατάσταση των νοσηλευομένων από τις πυρκαγιές είχε ως εξής:

Είχαν εντοπιστεί συνολικά οι σωροί 81 ατομων. Συνολικά νοσηλεύονται 60 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι και 4 παιδιά που δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές. Κατά τη χθεσινή μέρα συνέδραμαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής 188 μηχανικοί του Υπουργείου, ενώ σήμερα 320 μηχανικοί του Υπουργείου έχουν μεταβεί στο Δήμο Μαραθώνα, στο Δήμο Ραφήνας και στο Δήμο Μεγαρέων.Ηδη στους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας και Μεγαρέων έχουν γίνει ως τώρα 1992 αυτοψίες.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών μετέφερε περισσότερα από 125 κατεστραμμένα από την πυρκαγιά αυτοκίνητα, προκειμένου να ανοίξουν οι αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider