Ποσό συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ αντλεί από τις διεθνείς αγορές ο ΟΤΕ με την ολοκλήρωση, την Τρίτη, της διαδικασίας του book building για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο,

«Ανοίγοντας» ξανά τις αγορές για τις ελληνικές εταιρείες, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 4,375% ετησίως, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά δύο φορές. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, επιτυγχάνει την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου.

Μέρος των κεφαλαίων του νέου ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά ομολόγων που λήγουν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2018, στο πλαίσιο της τρέχουσας πρότασης επαναγοράς που λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2015. Επιπλέον, μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου ΟΤΕ, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της στρατηγικής του που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.

«Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκδοση ομολόγου από ελληνική εταιρεία εδώ και πάνω από ένα έτος, αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής μας και επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως joint bookrunners οι τράπεζες Citi, Deutsche Bank και HSBC και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.