Τελεσίγραφο έως 7 Δεκεμβρίου για ΔΕΗ και βιομηχανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελεσίγραφο έως 7 Δεκεμβρίου για ΔΕΗ και βιομηχανία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στις διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς πελάτες υψηλής τάσης με προθεσμία τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ για να βρεθεί μια «tailor made» λύση που θα αντικαταστήσει την έκπτωση του 20%, την οποία «παίρνει πίσω» η ΔΕΗ από τη βαριά βιομηχανία.

Το θέμα της κατάργησης της έκπτωσης και της έγκρισης νέων τιμολογίων αποτελεί μέρος της συμφωνίας με τους δανειστές ενώ διαφορετικό καθεστώς θα ισχύσει για τον μεγαλύτερο καταναλωτή, την «Αλουμίνιον» για την οποία θα υπάρξουν τρίμηνες διαπραγματεύσεις, κάτι που έχει εγκρίνει και η τρόικα.

Παράγοντες από τη βιομηχανία κάνουν λόγο για συζητήσεις με τη ΔΕΗ σε θετικό κλίμα και όπως αναφέρουν είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Από την άλλη, «αγκάθι» στις συζητήσει αποτελεί ο ισχυρισμός της ΔΕΗ ότι τα κοστολόγιά της έχουν αυξηθεί λόγω της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής και της αναποτελεσματικής λειτουργίας των ΔΕΚΟ.

Στο «τραπέζι» έχει τεθεί εδώ και καιρό η λύση που κάνει λόγο για «κοστοστρεφή» τιμολόγια με βάση τα κόστη που επικαλείται η ΔΕΗ, μια εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους για νέα λουκέτα στη βιομηχανία, η οποία θα δει το ενεργειακό της κόστος να αυξάνεται χωρίς ωστόσο να έχουν τεθεί σε εφαρμογή άλλα μέτρα ελάφρυνσης του κόστους παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider