Συνωστίζονται στην έξοδο του ΧΑ οι εταιρείες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνωστίζονται στην έξοδο του ΧΑ οι εταιρείες 

«Η έξοδος της ΑΓΕΤ Ηρακλής από το ΧΑ δεν είναι η πρώτη και φυσικά δεν θα είναι ούτε και η τελευταία». Αυτό υποστηρίζουν στο insider.gr στελέχη της αγοράς, τονίζοντας ότι και άλλες εταιρίες συνωστίζονται στην έξοδο.
Τα capital controls, η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και η έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, έχουν κάνει ολοένα και περισσότερες εισηγμένες εταιρίες να εξετάζουν το ενδεχόμενο εξόδου τους από το ΧΑ.
Την δική της ηρωϊκή έξοδο φαίνεται ότι εξετάζει και η Intralot όπως άφησε να εννοηθεί προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της, Αντώνης Κεραστάρης.
Ο κ. Κεραστάρης μιλώντας στην τηλεόραση του Βloomberg ανέφερε χαρακτηριστικά:"είμαστε εισηγμένοι στην Ελλάδα για πολύ καιρό, όμως βλέπουμε σταδιακά με τον καιρό ότι η παραμονή στην ελληνική κεφαλαιαγορά δεν έχει τα οφέλη του παρελθόντος".
Εναλλακτικές επιλογές σχετικά με την παρουσία της στο ελληνικό χρηματιστήριο αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Inform Lykos, ενώ την ίδια στάση φαίνεται να κρατά και ο Τιτάνας αλλά και η J&P Aβαξ.

Απογοητευτική η εικόνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΧΑ απο το 1997, μέχρι σήμερα, πάνω από 200 εταιρείες εγκατέλειψαν την ελληνική αγορά, εκ των οποίων 11 λόγω απορρόφησης από μη εισηγμένη και διαγραφή λόγω δημόσιας πρότασης, 97 λόγω απορρόφησης από άλλη εισηγμένη με τελική κατάληξη τη διαγραφή, 29 ύστερα από απόφαση του βασικού μετόχου, μία λόγω χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας και 64 λόγω οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν σε διαγραφή.

Σήμερα 42 εταιρίες βρίσκονται σε αναστολή - μεταξύ των οποίων Βαλκάν, Μηχανική, Τεγόπουλος, Αττικάτ - και τέσσερις προς διαγραφή (Εριουργία Τρία Άλφα, Βαράγκης, Compucon και Μάρακ).

Είχε προηγηθεί η διαγραφή των μετοχών της Ηellas on Line μετά την εξαγορά από τη Vodafone Hellas, η S&B (μετά την απορρόφηση της από τον γαλλικό όμιλο Imerys, η Σιδενόρ μετά τη συγχώνευση με τη Viohalco, καθώς και η τεχνική εταιρεία Μοχλός μετά την απορρόφηση από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider