Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της super league και της football league που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) για τις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου, στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ποδοσφαιριστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι με πενιχρές απολαβές, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες έχουν καταστατικά δεσμευτεί για την δημιουργία εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα καλύπτει μέρος των αναγκών των ποδοσφαιριστών στις περιπτώσεις πτώχευσης ομάδων και κατάπτωσης των επαγγελματικών συμβολαίων. Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου προβλέπεται από τα καταστατικά των super league και football league, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα βήματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των ποδοσφαιριστών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της θετικής επίλυσης του ζητήματος, για την αποκατάσταση έστω και ενός μικρού τμήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων. Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή προτίθενται στο πλαίσιο αυτό να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μία πραγματική λύση στο θέμα και να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Γιατί απεργούν οι ποδοσφαιριστές

Ο ΠΣΑΠ την αποχή των ποδοσφαιριστών από το Κύπελλο και στη συνέχεια από τους αγώνες πρωταθλήματος αντιδρώντας στη καθυστέρηση της σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών ομάδων που πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.