Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Βαρύ πένθος στη Σάμο για τα δύο παιδιά – Συνεχείς οι μετασεισμοί στο νησί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Βαρύ πένθος στη Σάμο για τα δύο παιδιά – Συνεχείς οι μετασεισμοί στο νησί
Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στη Σάμο.

Δύσκολες στιγμές περνάει η Σάμος που επλήγη βαριά από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Βαρύ πένθος σκεπάζει το νησί από τον αδόκητο χαμό των δύο παιδιών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Οι κάτοικοι της Σάμου πέρασαν μια δύσκολη νύχτα, καθώς τόσο στο Βαθύ και το Καρλόβασι, όσο και στα χωριά, αρκετοί αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν εκτός οικιών, από το φόβο των μετασεισμών.

Σε πολλά χωριά έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις παλιών σπιτιών, ζημιές ενώ το Βαθύ, υπέστη σοβαρό πλήγμα από το μίνι τσουνάμι που «έβγαλε» τη θάλασσα στη στεριά.

Στη Σάμο βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά σοβαρή».

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή εδώ στη Σάμο. Επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι και είμαστε τώρα στο Βαθύ. Ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί. Ήδη έχουν έρθει μηχανικοί από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διασώστες του ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η ΕΜΑΚ. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε με βάση το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» και τα Ειδικά Σχέδια» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider