Μαγιορκίνης: Σοβαρές εστίες μετάδοσης και εκτός Αττικής

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Σοβαρές εστίες μετάδοσης και εκτός Αττικής
«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους», υπενθύμισε ο καθηγητής.

Από τα 667 νέα κρούσματα κορονοϊού τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική όπως έκανε γνωστό ο Επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Με αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών του εξωτερικού, αλλά και με στοιχεία για την Ελλάδα, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως ανέφερε έως και 20% είναι η «συμμετοχή» των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Αυτό είπε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού και απευθύνοντας έκκληση για προσοχή των ανθρώπων των συγκεκριμένων ηλικιών. Τόνισε ότι υπάρχουν πλέον σοβαρές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής και ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας, σε περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Σέρρες και Καστοριά.

«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους», υπενθύμισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Έως 25 δισ. το deal για LNG – Τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας Aktor – ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ακίνητα: Νέα πλατφόρμα με τις πραγματικές αξίες κατοικιών - τι φέρνει η έξυπνη εφαρμογή «Price Map»

Στην τελική ευθεία το έργο «ανάσα» της Δυτικής Αττικής – Προκηρύσσεται ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider