Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπουν οι μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπουν οι μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ
Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Επιχείρηση προώθησης προσφύγων και μεταναστών προς τη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας ωθούν τους διαμένοντες για ένατη μέρα στο δρόμο προς τη νέα δομή με τα ΜΑΤ να έπονται χωρίς πάντως να παρεμβαίνουν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση διεξάγεται ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Εκεί, υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.

35 τα θετικά κρούσματα μέχρι χθες

Έως και χθες το πρωί, 1200 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Χιλιάδες πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν επί μέρες στο δρόμο, σε κτήματα και σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, κατά μήκος της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider