Νέος φωτισμός στην Ακρόπολη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος φωτισμός στην Ακρόπολη
Το κόστος του νέου νυχτερινού φωτισμού της Ακρόπολης καλύπτεται από χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Εντυπωσιακές είναι οι πρώτες εικόνες από το νέο φωτισμό της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα, για την καλύτερη ανάδειξη των μνημείων, ο νέος νυχτερινός φωτισμός θα είναι περισσότερο λευκός.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το νέο εγχείρημα τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την μελέτη της Ελευθερίας Ντεκώ «επιτυγχάνει την ανάδειξη των μνημείων και του περιβάλλοντος χώρου, τονίζει την τρίτη διάσταση μέσω της διαφοροποίησης των εντάσεων και της απόχρωσης και μειώνει, περίπου κατά 40%, τον αριθμό των φωτιστικών σωμάτων, κάνοντας οικονομία στην ενέργεια».

Σύμφωνα με την νέα μελέτη αντικαθίστανται όλοι οι υπάρχοντες λαμπτήρες φωτισμού με νέους τύπου LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερο κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα εναλλαγής μορφών φωτισμού. Σημειώνεται ότι το κόστος του νέου νυχτερινού φωτισμού της Ακρόπολης καλύπτεται από χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, που έχει αναλάβει επίσης την εγκατάσταση ανελκυστήρα στον ιερό βράχο.

Σε ανάρτησή της στα social media η Ελευθερία Ντεκώ, μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο φωτισμό του μνημείου στη δοκιμή που έγινε προχθές.

«1/9/2020 πανσέληνος στην Ακρόπολη. Πρώτη μέρα που φωτίσαμε τον Παρθενώνα με όλους του τους προβολείς χαιρετώντας την Σελήνη! Αφιερωμένο στην θέα Αθηνά που ...γιορτάζει σήμερα! Το υπέροχο ταξίδι που η προετοιμασία του ξεκίνησε πριν 9 μήνες, φτάνει στην πιο δημιουργική του φάση! Στον προγραμματισμό του φωτισμού, στην επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας, κλπ.

9 μήνες σχεδιασμός, μελέτες, παρουσιάσεις στο ΚΑΣ, σκληρή δουλειά, κοροναϊός, κούραση, αγωνία, .... υπέροχες συνεργασίες, δυσκολίες, και μετά ικανοποίηση, χαρά!! Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά σήμερα αρχίζουμε αυτό το πολύ δημιουργικό ταξίδι... Φωτισμός του ιερού βράχου της Ακρόπολης και των μνημείων της. Από τις πιο σπουδαίες στιγμές της επαγγελματικής μου καριέρας. Ίσως η μεγαλύτερη τιμή! Χωρίς άλλα λόγια! Δέος! Μοιράζομαι μια μικρή γεύση απο το πρώτο ...άναμμα!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider