Κορονοϊός: Η Ελλάδα προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για την εύρεση εμβολίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η Ελλάδα προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για την εύρεση εμβολίου
Η δράση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εύρεση εμβολίου για τον κορονοϊό διοργανώνεται από την Κομισιόν.

Μήνυμα ότι το εμβόλιο, όποτε και αν ανακαλυφθεί, θα πρέπει να ανακηρυχθεί «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό», έστειλε μιλώντας στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response o Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δωρίζει 3 εκατ. ευρώ για τον κοινό σκοπό, ενώ τόνισε ότι δωρεές θα κάνουν και ιδιωτικοί οργανισμοί και ιδρύματα που έχουν μέχρι στιγμής συνεισφέρει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες, άμεσα και να είναι διαθέσιμο και οικονομικό σε μεγάλη κλίμακα και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας. «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να έχει μονοπωλιακή πρόσβαση σε αυτό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος και στη φράση της Μελίντα Γκέιτς ότι «η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων».

Υπενθυμίζεται ότι το Coronovirus Global Response πρόκειται για μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ο.Η.Ε., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Προεδρία του G20 και άλλοι. Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών, που καλεί σε αλληλεγγύη Κυβερνήσεων και ιδιωτών, είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δις ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider