Εισαγγελική παρέμβαση για την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισαγγελική παρέμβαση για την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τη Δευτέρα κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων σε όλη τη χώρα.

Το σχηματισμό δικογραφίας κατά όσων παραβιάζουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του ο κ. Πλιώτας, ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση των μέτρων, όσο και για άλλες αξιόποινες πράξεις όπως είναι της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων

Τη Δευτέρα κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων σε όλη τη χώρα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν μόνο χθες, 2.193 παραβάσεις με πρόστιμο150 ευρώ έκαστη.

Από αυτές οι 750 ήταν στην Αττική, οι 268 στη Θεσσαλονίκη, οι 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία και 90 στη Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 10.634 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Τέλος, ακόμη 15 άτομα συνελήφθησαν την Δευτέρα για παράνομη λειτουργία καταστημάτων σε όλη την χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την Πέμπτη 12 Μαρτίου στα 317 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider