Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά το πέρας των διαδηλώσεων για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή της Ροτόντας μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην οδό Αριανού. Τρία αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Μαζικές οι πορείες για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου  

Με τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών τιμήθηκε, λίγο νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη η 46η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, έγιναν τρεις πορείες, όλες με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές και μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ανέβηκε την πλατεία Αριστοτέλους και τελείωσε στο άγαλμα του Βενιζέλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και μέλη της Νεολαίας έκανε ξεχωριστή πορεία, η οποία έκανε στάση στο προξενείο των ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Το κύριο σώμα της τρίτης πορείας, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επέστρεψε στην οδό Εγνατία στο ύψος Πολυτεχνικής Σχολής. Τμήμα του μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τελείωσε την πορεία στην Καμάρα, όπου και παραμένει.