Μώραλης: Ελπίζω να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το Λιμάνι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μώραλης: Ελπίζω να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το Λιμάνι

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθούν οι δημόσιες δεσμεύσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και των συναρμόδιων υπουργών ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά. Περιμένουμε την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων», τόνισε το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνόδεψε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά και για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Στο λιμάνι, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα διαμένουν 3.760 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» με 5 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και 6 από τη Μυτιλήνη. Επίσης το «Blue Star 2» αποβίβασε ένα πρόσφυγα από την Κω.

Στο μεταξύ κλειστή, όταν δεν υπάρχουν αφιξοαναχωρήσεις επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, παραμένει η σιδερένια πόρτα του λιμανιού μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη για λόγους ασφαλείας προκειμένου να αποτραπεί πιθανή οργανωμένη είσοδος ατόμων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος μεταναστών και προσφύγων από άλλα κέντρα φιλοξενίας.

Σήμερα όπως έγινε γνωστό δεν έχει προγραμματιστεί καμία αναχώρηση λεωφορείου με πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider