Συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένουν οι αγρότες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένουν οι αγρότες
Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες.

Σε νέους αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν οι αγρότες εν αναμονή της συνάντησης με κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο θα τεθούν μια σειρά από θέματα όπως είναι το κόστος παραγωγής, η φορολογία κλπ.
Την Τρίτη οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει να αποκλείσουν τον κόμβο του Πλατυκάμπου, για δύο ώρες (16:00 - 18:00).

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει για δεύτερη εβδομάδα η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, λόγω αγροτικού μπλόκου. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νίκαια, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε ότι ανέμεναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, να τους ενημερώσει για τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αραχωβίτης σε δήλωσή του τη Δευτέρα ανέφερε από την πλευρά του ότι η πρόσκληση για διάλογο παραμένει ανοιχτή. «Ο διάλογος, για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται να υπάρχει κατανόηση και ατζέντα από όλες τις πλευρές. Νομίζω ότι η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει και παραμένει ανοιχτή, για τους αγρότες και από τα μπλόκα, θα μας δώσει αποτελέσματα. Μπορεί να μην ικανοποιηθούν όλα τα ζητήματα, μπορεί όμως να έχουμε με το διάλογο αποτελέσματα, που θα παρουσιαστούν και στους αγρότες των μπλόκων και στον αγροτικό κόσμο γενικότερα. Θεωρώ το φαινόμενο του αποκλεισμού του διαλόγου, το φαινόμενο του αποκλεισμού των δρόμων, το φαινόμενο του αποκλεισμού συνομιλητών είναι μία λογική η οποία δεν βγάζει μακριά. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος αυτή η προσπάθεια διαλόγου θα φέρει αποτελέσματα, ήδη πολλά από τα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί, συζητώντας, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν και υλοποιώντας σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μακάρι τα ζητήματα του αγροτικού τομέα να τελείωναν με μία σύσκεψη. Ωστόσο σε μία σύσκεψη μπαίνει το χρονοδιάγραμμα, τίθενται οι προτεραιότητες, αυτό ζητάμε και αυτό επιθυμούμε να γίνει κατανοητό από όλους, έτσι ώστε να αρχίσουμε να προχωράμε σε μία διέξοδο, διότι είναι μια κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται τώρα, που τείνει να γίνει αδιέξοδη», σημείωσε σχετικά.

Περιοδεία στα Τρίκαλα από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Περιοδεία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε χθες, η υφυπουργός ΥπΑΑΤ Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτας Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για τον αγροτικό τομέα και σημείωσε πως η κυβέρνηση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μέτρων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά το 1/3, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς και το ακατάσχετο του λογαριασμού κατά 7.500 ευρώ που συνολικά με τα 1.250 ευρώ οδηγεί σε ακατάσχετο για τους λογαριασμούς των αγροτών στις 22 χιλιάδες ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα όπως είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και γι’ αυτό τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αδιάλλακτη στάση από την ηγεσία των μπλόκων αλλά αντίθετα θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των απλών γεωργών και κτηνοτρόφων που προσέρχονται στο διάλογο και καταθέτουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις τους και οδηγούν με εποικοδομητικό τρόπο σε επίλυση προβλημάτων για το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Μιλώντας για τις τιμές του γάλακτος η υφυπουργός ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την τιμή του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες. Εκείνο το οποίο έχουμε κάνει από την πλευρά μας είναι να ασκήσουμε μία πίεση στις γαλακτοβιομηχανίες μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων για το χτύπημα των ελληνοποιήσεων και μέσα από την αυστηροποίηση των προστίμων στην περίπτωση που έχουμε αυτές τις παράνομες και δόλιες συμπεριφορές. Το χτύπημα των ελληνοποιήσεων είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δική μας κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider