Η Niantic, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι «Pokemon Go» στοχεύει σε αποτίμηση 3,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σκοπεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης του οποίου θα ηγηθεί η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου IVP. Η Samsung Electronics και η AΧiomatic Gaming αναμένεται επίσης να επενδύσουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Niantic Τζον Χάνκε εμφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Samsung Developer Conference, το συνέδριο για προγραμματιστές και συνεργάτες της εταιρείας. Συστήνοντάς τον στο κοινό, ο αντιπρόεδρος της Samsung Τόμας Κο επεσήμανε ότι η νέα πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας της Niantic, που ανοίγει και σε άλλους προγραμματιστές, είναι κάτι για το οποίο «η Samsung είναι πολύ ενθουσιασμένη, και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Niantic στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της πλατφόρμας».

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Χάνκε αποκάλυψε ότι η Niantic σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα παιχνίδια της στην Κίνα, ενώ σύντομα περιμένουμε από την εταιρεία ένα παιχνίδι βασισμένο στα βιβλία και τις ταινίες «Χάρι Πότερ», το «Harry Potter: Wizards Unite».