Ειδήσεις | Διεθνή
12-11-2018 | 08:00

Οι 5 καλύτερες χώρες για να… ξενιτευτεί κανείς

Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες χώρες για να… ξενιτευτεί κανείς

Η επιλογή μιας χώρας για να ζήσει κάποιος δεν είναι εύκολη υπόθεση σε μια έτσι και αλλιώς δύσκολη διαδικασία, αυτή της μετανάστευσης. Όμως όπως είναι λογικό κάποιες χώρες είναι πολύ καλύτερες από τις άλλες. 

Και τα κριτήρια δεν είναι μόνο οικονομικά. Πέρα από τον μισθό μεγάλη σημασία έχουν και άλλοι παράγοντες όπως η εμπειρία της διαμονής σε αυτή την χώρα, η αντιμετώπιση των κατοίκων της προς τους ξένους αλλά και οι προοπτικές για μια οικογένεια εκεί. 

Είναι ενδεικτικό πως στην ετήσια έρευνα  της HSBC για τους κατοίκους του εξωτερικά σε ότι αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες η Ελβετία έρχεται πρώτη στον κόσμο. Ο μέσος μισθός των ξένων κατοίκων εκεί ανέρχεται στα 203.000 δολάρια τον χρόνο και πάρα το πολύ υψηλό κόστος ζωής η οικονομική ασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι δεν συγκρίνεται με πουθενά άλλου στον πλανήτη. Στο σύνολο της κατάταξης, όμως, η Ελβετία βρίσκεται μόλις στην όγδοη θέση, ενώ οι ΗΠΑ που είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα οικονομικά για τους μετανάστες βρίσκεται στο νούμερο 22 της γενικής κατάταξης

Δείτε τις 5 καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσει κανείς σύμφωνα με το Expat Explorer Survey της HSBC: 
 

Η Σιγκαπούρη παραμένει εδώ και χρόνια στην κορυφή της σχετικής λίστας. Και είναι λογικό: Πρόκειται για μια από τις πιο ασφαλείς και καθαρές πόλεις του κόσμου. Η πόλη-κράτος είναι ακόμη ένας πολυπολιτισμικός κόμβος που προσφέρει υψηλή ποιότητας ζωής με ισχυρή οικονομία. 

Με μια απίστευτη φυσική ομορφιά και πολλούς προορισμούς η Νέα Ζηλανδία προσελκύει πολλούς ξένους που αναζητούν ένα πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής. Το Ώκλαντ είναι το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας και εκεί που επιλέγουν να ζήσουν οι περισσότεροι ξένοι εργαζόμενοι. 

Είναι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά πέρα από την οικονομική δύναμη, ο πλούσιος πολιτισμός, η φυσική ομορφιά καθώς και η κοινωνική ασφάλιση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τη Γερμανία ως ελκυστικό προορισμό για ξένους εργαζόμενους. Και αυτό ισχύει ειδικά για όσους θέλουν να μεγαλώσουν εκεί την οικογένεια τους. 

Με μια δυνατή οικονομία, εξαιρετικές τοποθεσίες καθώς και ένα εξαιρετικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ο Καναδάς είναι ονειρεμένος προορισμός για πολλούς. Αν και πολύ αραιά κατοικημένη και εξαιρετικά κρύο τον χειμώνα, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου προσφέρει στους ξένους ζεστή φιλοξενία και εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης, αρκεί αυτοί να καλύπτουν τα αυστηρά κριτήρια εισόδου. 

Η έρευνα χαρακτηρίζει το Βασίλειο του Μπαχρέιν μια «όαση για τους ξένους στη Μέση Ανατολή». Ο κόσμος πάει στο Μπαχρέιν για τις προοπτικές εργασίας αλλά και το χαλαρό τρόπο ζωής. «Αν και είναι ένα Ισλαμικό κράτος, το Μπαχρέιν θεωρείται πιο προοδευτικό από τους γείτονες τους (Σαουδική Αραβία και Κατάρ). Το μικρό βασίλειο στον Περσικό Κόλπο είναι ένα καζάνι πολιτισμών, καθώς οι ξένοι αποτελούν πάνω από το μισό του πληθυσμού της χώρας. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.