SpaceX: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο πρώτος πελάτης του Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο πρώτος πελάτης του Μασκ

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να στείλει τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa με έναν πύραυλο για μία βόλτα γύρω από το φεγγάρι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο CEO της SpaceX.

Ο Maezawa, 42χρονος συλλέκτης τέχνης και επιχειρηματίας που ίδρυσε το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης μόδας της Ιαπωνίας, θα είναι ο πρώτος ιδιωτικός επιβάτης που θα κάνει το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη. Το Big Rock Falcon (BFR) δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.

«Αυτό είναι για μένα ένα όνειρο ζωής», ανέφερε ο Maezawa σε ομιλία του τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας ότι θα καλέσει καλλιτέχνες να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του το 2023.«Από τότε που ήμουν παιδί, αγαπούσα το φεγγάρι, είναι πάντα εκεί και εξακολουθεί να εμπνέει την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Maezawa και συμπλήρωσε «επιλέγω να πάω στο φεγγάρι».

Πριν παρουσιάσει τον Maezawa, ο Μασκ περιέγραψε τους στόχους του διαστημικού ταξιδιού της εταιρείας, μιλώντας για ένα πιθανό γεγονός που θα μπορούσε να «τερματίσει τον πολιτισμό», προσθέτοντας: «Πρέπει να αναλάβουμε δράση και να γίνουμε ένας πολυ-πλανητικός πολιτισμός το συντομότερο».

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια ταραχώδη εποχή για τον Μάσκ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα τους τελευταίους μήνες που προέρχονται από τα ασυνήθιστα tweets και την παρορμητική συμπεριφορά του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έχει κάνει online επιθέσεις εναντίον Βρετανού δύτη, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση των παιδιών από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, κατηγορώντας τον άνευ λόγου ότι ήταν παιδεραστής. Ο δύτης, Vernon Unsworth, υπέβαλε μήνυση εναντίον του Μασκ τη Δευτέρα, ζητώντας αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 75.000 δολαρίων, ενώ ξεκίνησε επίσης διώξεις στα αγγλικά και ουαλικά δικαστήρια.

Πέρυσι, ο Μασκ αποκάλυψε τα σχέδια του για το νέο διαστημόπλοιο, το οποίο είπε ότι θα επέτρεπε στο SpaceX να χτίσει μια βάση στο φεγγάρι, να αποικίσει τον Άρη και να επιτρέψει τα εμπορικά ταξίδια σε οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα. Στο παρελθόν είχε στοχεύσει στην πρώτη εκτόξευση μέχρι το 2022, λέγοντας ότι θα στείλει μια πτήση πληρώματος στον Άρη μέχρι το 2024.

Ο Mασκ αποκάλεσε το ταξίδι μια «επικίνδυνη αποστολή» και είπε ότι δεν θα μπορούσε να υποσχεθεί ότι ο SpaceX θα έπιανε την προθεσμία του 2023: «Σίγουρα δεν είμαστε βέβαιοι» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider