Προϋπόθεση για τις επενδύσεις το σταθερό φορολογικό σύστημα

Κωνσταντίνα Σβύνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προϋπόθεση για τις επενδύσεις το σταθερό φορολογικό σύστημα

Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι αυτές που συνέβαλαν στην εκτόξευση της χώρας μας στον τουριστικό χάρτη. Το ίδιο ισχύει και για το νησί της Κω, καθώς οι επενδύσεις σε μεγάλες και πολυτελείς μονάδες έδωσαν στο νησί τον τουριστικό του χαρακτήρα. Πέραν τούτου, είναι αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο από επιχειρηματίες ξενοδόχους αλλά και από τους τουρ οπερέιτορ που συνέβαλαν -μεταξύ άλλων- στην ταχύτατη ανάκαμψη της Κω από τις απανωτές κρίσεις που διένυσε.

Οι επενδύσεις αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και ένα παραπάνω για την οικονομία μας καθώς έχει αποδειχτεί περίτρανα πως ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα. Όμως οι επενδύσεις θα πρέπει να δρομολογούνται με συγκεκριμένο σχεδιασμό, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα τουριστικά μας χαρακτηριστικά, να συμβάλλουν στο άνοιγμα νέων αγορών, να συμπληρώνουν κενά του τουριστικού μας προϊόντος και το βασικότερο: να συνοδεύονται από επενδύσεις με υποδομές. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βαδίσουμε προς αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα του εκάστοτε προορισμού και βεβαίως πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Δεν μπορούμε επ’ ουδενί να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα της χώρας μας σε προσέλκυση επενδύσεων χωρίς σταθερό φορολογικό σύστημα.

Υπάρχει περιθώριο να διευρύνουμε τις αγορές μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τα τελευταία χρόνια το υπουργείο τουρισμού αλλά και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υπάρχουν αγορές ανεπτυγμένες στις οποίες δεν έχουμε διεισδύσει ακόμα και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτές (ειδικά στο νησί της Κω), αλλά και αγορές αναπτυσσόμενες και πολλά υποσχόμενες ως προς τη δυναμική τους. Το βασικότερο είναι η διασύνδεση των προορισμών, η προσέλκυση αεροπορικών πτήσεων και βεβαίως η κατ’ επέκταση σύναψη συμφωνιών μεταξύ των επιχειρηματιών. Από τη στιγμή που συμφωνούνται και ορίζονται οι πρώτες πτήσεις, τότε ξεκινούν και όλες οι περαιτέρω δράσεις προβολής και μάρκετινγκ για τη δημιουργία και την αύξηση της ζήτησης κυρίως από τους ιδιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider