Να επανέλθει η κανονικότητα στη Λέσβο

Στρατής Κύτελης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να επανέλθει η κανονικότητα στη Λέσβο

Η γενικευμένη ανομία που επικρατεί στο νησί της Λέσβου, σε σχέση με το Μεταναστευτικό, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια και τη λειτουργία των άτυπων δομών παραμονής, σε Λάρσο, Νεάπολη και Συκαμινιά, αποτελεί πλέον μία εκρηκτική κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ίδιων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι ανεξέλεγκτες δομές που φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε διαφορετικά σημεία του νησιού, αποτελούν μία υγειονομική βόμβα, τόσο για τους κατοίκους της Λέσβου όσο και τους ίδιους τους μετανάστες ,διαταράσσοντας τη συνοχή της τοπικής Κοινωνίας.

Οι 7.500 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών που είναι εγκλωβισμένοι και στοιβαγμένοι στο Κέντρο της Μόριας, εύλογο είναι να αγανακτούν καθώς εξουθενωμένοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους.

Ο λεσβιακός λαός, που είναι ένας φιλόξενος λαός και, έχει αποδείξει ότι στέκεται μακριά από ξενοφοβικές τάσεις και ρατσισμό, επέλεξε την αλληλεγγύη, τη συμπόνια και την ανθρωπιά και περιέθαλψε τους μετανάστες, αλλά δε θα επιτρέψει την καταστροφή αυτού του νησιού με ανεξέλεγκτες δράσεις στο πλαίσιο «διαχείρισης κρίσης» από διάφορους αρμόδιους, που πλήττουν άμεσα τον Τουρισμό και την Οικονομία του.

Κάνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, να ακούσουν τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και να προχωρήσουν στην άμεση αποσυμφόρηση του νησιού όπως άλλωστε έχουν υποσχεθεί. Να προβούν στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, ελέγχοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, για να επανέλθει επιτέλους το νησί στη κανονικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider