Σαλβίνι: H προεδρία βουλής και γερουσίας να πάει σε όσους κέρδισαν τις εκλογές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σαλβίνι: H προεδρία βουλής και γερουσίας να πάει σε όσους κέρδισαν τις εκλογές

Τη θέση πως «όσοι κέρδισαν τις εκλογές να πάρουν την προεδρία βουλής και γερουσίας», διάλογο», εξέφρασε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.

«Θεωρώ ότι θα ήταν τρελό αν γινόταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που διάλεξαν οι Ιταλοί την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι δυνάμεις που κέρδισαν τις εκλογές είναι δυο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε με ποιόν θα πρέπει να πάμε σε διάλογο», τόνισε ο Σαλβίνι, υπονοώντας τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας θα αρχίσουν σε δώδεκα ημέρες και η πολιτική παράδοση της Ιταλίας προβλέπει, συνήθως, ότι μια από τις δυο προεδρίες πρέπει να δίδεται στην αντιπολίτευση. Υπήρξαν όμως και φορές (με τις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι, αλλά και την περασμένη πενταετία), κατά τις οποίες η παράδοση αυτή δεν έτυχε σεβασμού.

Κάποιοι αναλυτές, επίσης, προβλέπουν ότι η διαδικασία αυτή, εντός του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος «γενικής δοκιμής» για τυχόν συμμαχίες που μπορεί να οδηγήσουν στην στήριξη της νέας κυβέρνησης.

Ο Ματτέο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «θα κάνει ότι μπορεί για να σεβαστεί την πολιτική εντολή που του έδωσαν οι Ιταλοί και να μπορέσει να αναλάβει, δηλαδή, πρωθυπουργός της χώρας».

«Χωρίς όμως να απαρνηθούμε τη Βίβλο μας, η οποία είναι το προεκλογικό μας πρόγραμμα», ολοκλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider