Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Λι πρότεινε γυναίκα για τη θέση του πρωθυπουργού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Λι πρότεινε γυναίκα για τη θέση του πρωθυπουργού
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πρόκειται για την Χαν Σέονγκ- σουκ, την υπουργό Μικρομεσαίων και Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Τζε-μιούνγκ πρότεινε σήμερα τη Χαν Σέονγκ- σουκ για τη θέση του πρωθυπουργού, η οποία θα γίνει η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που αναλαμβάνει τον θώκο, εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει τον διορισμό της.

Η Χαν είναι αυτή την περίοδο υπουργός Μικρομεσαίων και Νεοφυών Επιχειρήσεων. Καθώς το κυβερνών κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θεωρείται ότι ο διορισμός της στη θέση του πρωθυπουργού θα γίνει δεκτός.

Η 58χρονη θα γίνει η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή, μετά τη Χαν Μιέονγκ- σουκ (2006-2007).

Ο Λι «εκτίμησε ότι η Χαν είναι το κατάλληλο άτομο για να αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης και των μέσων διαβίωσης του λαού, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει σημαντική στρατηγική μετάβαση η οποία προκύπτει από την καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη και τις πολύπλοκες παγκόσμιες κρίσεις», όπως εξήγησε ο προσωπάρχης του, ο Κανγκ Χουν-σικ.

Με βάση το προεδρικό σύστημα της Νότιας Κορέας ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι κυρίως εθιμοτυπικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μεγαλοοφειλέτες: Ποιοι μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» - Πώς γλιτώνουν τα «μανταλάκια»

Η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλάζει πίστα - Η αφρόκρεμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση Τσίπρα - Η σέλφι που σήκωσε σκόνη

Εξοχική κατοικία: Ποιο ελληνικό νησί αποτελεί την top επιλογή για «ξένα πορτοφόλια»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider