Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε μέσω Truth Social ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή «της μεγαλύτερης γέφυρας στο Ιράν» εξαιτίας βομβαρδισμού, σχολιάζοντας πως είναι ώρα η Τεχεράνη να συνάψει συμφωνία «προτού να είναι πολύ αργά».
Γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τεχεράνη και την πόλη Καράτζ, στο δυτικό Ιράν, επλήγη σήμερα σε αεροπορική επιδρομή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες.
«Είναι ώρα το Ιράν να συνάψει συμφωνία προτού να είναι πολύ αργά και δεν απομείνει τίποτα απ' ό,τι θα μπορούσε να γίνει μια σπουδαία χώρα», υπογραμμίζει ο Τραμπ στην ανάρτησή του.
Η υψηλότερη γέφυρα της Μέσης Ανατολής υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικό πλήγμα, λίγες ώρες μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να βομβαρδίσει το Ιράν «μέχρι να επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή».
Η γέφυρα ύψους 136 μέτρων στην Καράτζ, η οποία βρισκόταν ακόμη υπό κατασκευή, επρόκειτο να αποτελέσει τμήμα μεγάλου αυτοκινητοδρόμου που θα συνέδεε την περιοχή με την Τεχεράνη.
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πλήγμα στην γέφυρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα.
Την ίδια ώρα, το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον αμερικανικών μαχητικών που σταθμεύουν στη βάση Αλ Αζράκ της Ιορδανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, ενώ άλλο πρακτορείο, το Fars, δημοσίευσε έναν κατάλογο με πολλές γέφυρες στο Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Άμπου Ντάμπι και την Ιορδανία, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα εξάλλου με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν ότι στόχευσαν ένα Κέντρο Υπολογιστικού Νέφους της Amazon στο Μπαχρέιν, σε αντίποινα για τις επιθέσεις στο Ιράν.