Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα με drone σε Ροστόφ και Μπελγκορόντ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα με drone σε Ροστόφ και Μπελγκορόντ
Σε αντίποινα για τους καθημερινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς που δέχεται η επικράτειά της για σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Ουκρανία εξαπολύει δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κάθε νύχτα προς τη ρωσική επικράτεια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της πόλης του Ροστόφ επί του Ντον και της περιφέρειας Μπελγκορόντ στη Ρωσία, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στη Ροστόφ επί του Ντον, τη μεγάλη πόλη του άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων της νότιας Ρωσίας, «επίθεση drones» προκάλεσε πυρκαγιά σε κτίριο κατοικιών και ζημιές σε δύο διαμερίσματα, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Γιούρι Σλιούσαρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άψυχο σώμα ενός άνδρα που σκοτώθηκε στην επίθεση βρέθηκε κατά τον καθαρισμό των συντριμμιών σε ένα από τα διαμερίσματα που υπέστησαν ζημιές.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα τετράχρονο παιδί, τραυματίστηκαν στις επιθέσεις drones, οι οποίες είχαν στόχο στη διάρκεια της νύχτας την περιφέρεια Ροστόφ, όπου προκλήθηκε φωτιά σε αρκετές εγκαταστάσεις σε βιομηχανική ζώνη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην περιφέρεια του Μπελγκορόντ, μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε σε επίθεση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων «των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» κατά αυτοκινήτου «το οποίο καταστράφηκε από τη φωτιά», σημείωσε στο Telegram o περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Σε αντίποινα για τους καθημερινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς που δέχεται η επικράτειά της για σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Ουκρανία εξαπολύει δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κάθε νύχτα προς τη ρωσική επικράτεια. Το Κίεβο δηλώνει ότι εστιάζει τις επιθέσεις του σε ενεργειακές υποδομές που επιτρέπουν στη Μόσχα να χρηματοδοτεί την επίθεσή της.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε παράλληλα σήμερα ότι ρωσική επίθεση με drone στο Κίεβο προκάλεσε πυρκαγιά σε πολυκατοικία 16 ορόφων, προσθέτοντας ότι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατευθύνονται στο σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα είπαν με επιχειρήματα αλλά και βλάχικα οι αγρότες στον Κυριάκο - Με αέρα στις δημοσκοπήσεις, αλλά εκτός Συλλόγου η Καρυστιανού

Το HBO Max ήρθε στην Ελλάδα - Το κόστος συνδρομής

Τσάμπι Αλόνσο: Το μεροκάματο - μαμούθ για τις 232 μέρες στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider