ΗΠΑ: Ο υπ. Εμπορίου εξαγγέλλει ξεχωριστούς... δασμούς σε ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν εξαιρεθεί των δασμών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο υπ. Εμπορίου εξαγγέλλει ξεχωριστούς... δασμούς σε ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν εξαιρεθεί των δασμών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ θα επιβληθούν σε έναν μήνα και αφορούν σε smartphones, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μερικές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ δήλωσε σήμερα σε μία συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και στην εκπομπή "This Week" ότι έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και μερικές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές θα ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό επίπεδο δασμών, μαζί με τους ημιαγωγούς (τσιπ).
Οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να επιβληθούν μετά από έναν περίπου μήνα.

Η κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ αργά το βράδυ της Παρασκευής εξαίρεσε αυτά τα προϊόντα από τους υψηλούς δασμούς, ενώ αυτά, εισάγονται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, διευκολύνοντας σημαντικά τεχνολογικές εταιρίες, όπως, η Apple που βασίζονται σε εισαγόμενα προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Είναι εκατομμυριούχος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

ΕΥΔΑΠ: Γιατί κόβει το νερό όταν οι οφειλές φτάνουν τα 100 ευρώ - Στο στόχαστρο και οι δήμοι

Φρέσκα κεφάλαια και νέοι τομείς στόχευσης για το ελληνικό οικοσύστημα των startups

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider