Συνομιλία Ζελένσκι με Ρούτε: Στο επίκεντρο το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνομιλία Ζελένσκι με Ρούτε: Στο επίκεντρο το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (19/2) πως εκείνος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε συζήτησαν ότι είναι σημαντικό να τεθεί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο στο πλαίσιο οποιωνδήποτε συνομιλιών σχετικά με μια διευθέτηση του σχεδόν τριετούς πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (19/2) πως εκείνος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε συζήτησαν ότι είναι σημαντικό να τεθεί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο στο πλαίσιο οποιωνδήποτε συνομιλιών σχετικά με μια διευθέτηση του σχεδόν τριετούς πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Σε μήνυμά του στο Χ, ο Ζελένσκι έγραψε ότι ο ίδιος και ο Ρούτε συζήτησαν για τις επαφές με τους εταίρους της Ουκρανίας και «συντονίσαμε τα επόμενα βήματά μας».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Πούτιν να εξαπατήσει οποιονδήποτε ξανά», έγραψε ο Ζελένσκι. «Πριν από οποιαδήποτε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση, όλοι οι εταίροι πρέπει να κατανοήσουν σαφώς ότι οι ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας αποτελούν προτεραιότητα για τη σταθερή ειρήνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο - Ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα

Καταθέσεις και αναλήψεις μέσω POS προωθεί η Mastercard

Τα πιο «δημοφιλή» επαγγέλματα στην ΕΕ: Σε ποια η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider