Αμπάς: Καταργεί τα επιδόματα στις οικογένειες φυλακισμένων Παλαιστινίων και «μαρτύρων»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αμπάς: Καταργεί τα επιδόματα στις οικογένειες φυλακισμένων Παλαιστινίων και «μαρτύρων»
Το διάταγμα που υπέγραψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι βάζει τέλος στο σύστημα «χορήγησης επιδομάτων» στις οικογένειες των κρατουμένων, των τραυματιών και των «μαρτύρων», ανταποκρινόμενη έτσι σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των ΗΠΑ.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, με το διάταγμα αναδιαρθρώνεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ανακαλούνται τα επιδόματα που δίνονταν στις οικογένειες των φυλακισμένων στο Ισραήλ και στις οικογένειες Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι το σύστημα αυτό «υποκινούσε την τρομοκρατία» και η σημερινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι συνεχίζεται η χορήγηση των επιδομάτων, πάγωσε τους πόρους που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως 5 Νοεμβρίου στην προθεσμία έκδοσης

Εργασιακό νομοσχέδιο: «Λάστιχο» το ωράριο εργασίας, αλλάζει η ετήσια άδεια αναψυχής

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider