Πάτρα: Σεισμός 3,5 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Αίγιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πάτρα: Σεισμός 3,5 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Αίγιο
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 10:00 το βράδυ, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 10:00 το βράδυ, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα νότια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου εννέα χιλιομέτρων νότια από την πόλη του Αιγίου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί στις 07:55 και στις 07:40 καταγράφηκαν δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,7 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα, που είχαν το ίδιο επίκεντρο με την αποψινή δόνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider