Γερμανία: Ο πρώην Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο ζητά από την επόμενη κυβέρνηση στρατιωτική βοήθεια ύψους €80 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο πρώην Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο ζητά από την επόμενη κυβέρνηση στρατιωτική βοήθεια ύψους €80 δισ.
Περιμένω από τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θέσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε σταθερή βάση στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, δήλωσε ο Άντρι Μέλνικ.

Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας του Άντρι Μέλνικ ζήτησε από τη Γερμανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Περιμένω από τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θέσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε σταθερή βάση στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μέλνικ στα ΜΜΕ του Ομίλου Funke και έκανε λόγο για 20 δισεκατομμύρια ετησίως για τα προσεχή τέσσερα χρόνια. «Το ποσό αυτό θα αποτελούσε κερδοφόρα επένδυση στην ασφάλεια της Γερμανίας και μήνυμα ισχύος προς τον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο Ουκρανός διπλωμάτης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Γερμανία έκανε ένα «γιγάντιο άλμα» στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία σε σχέση με την αρχή του πολέμου, ο Άντρι Μέλνικ δήλωσε: «Με όλους τους επαίνους για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το βασικό ερώτημα είναι: αρκεί αυτή η βοήθεια για να σταματήσει την εισβολή των Ρώσων και για να τους διώξει; Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider