Βολιβία: Ο πρώην πρόεδρος Μοράλες ξεκινά απεργία πείνας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βολιβία: Ο πρώην πρόεδρος Μοράλες ξεκινά απεργία πείνας
Στόχος του η έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως αρχίζει απεργία πείνας για να απαιτήσει διάλογο με την κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε, έπειτα από 19 ημέρες διαδηλώσεων και αποκλεισμών δρόμων που οργανώνονται από οπαδούς του σ’ όλη τη χώρα.

«Ξεκινάω απεργία πείνας ώσπου η κυβέρνηση να καθίσει (...) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο πρώτος αυτόχθονας αρχηγός του κράτους (2006-2019) στον Τύπο στην περιοχή Τσαπάρε, πολιτικό οχυρό του στην επαρχία Κοτσαμπάμπα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας των Άνδεων.

Η ανακοίνωση του κ. Μοράλες έγινε μερικές ώρες αφού υποστηρικτές του εισέβαλαν σε στρατώνα και πήραν ομήρους «περίπου είκοσι» μέλη των ενόπλων δυνάμεων στην Τσαπάρε, επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διατροφή συζύγου και παιδιού: Πώς καθορίζονται τα ποσά μετά το διαζύγιο

Τι χρήματα διεκδικεί η Εθνική Ελλάδος στο EuroBasket 2025 - Όλα τα ποσά

Airbnb: Ποιοι απειλούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ μετά την 1η Οκτωβρίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider