Ζαχαράκη για ενδοοικογενειακή βία: Είναι σημαντικό ότι έχει πατηθεί 349 φορές το panic button

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχαράκη για ενδοοικογενειακή βία: Είναι σημαντικό ότι έχει πατηθεί 349 φορές το panic button
Για τον νέο οδικό χάρτη, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6” η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Για τον νέο οδικό χάρτη, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6” η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πρόληψης, στέλνοντας μήνυμα στα νέα παιδιά, που τώρα αρχίζουν και μπαίνουν στη σχέσεις. «Πρέπει να υπάρχει υγεία στις σχέσεις κι αυτό ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και αυτό έχει να κάνει και με αυτά που μαθαίνουν στα παιδιά στο σχολείο, τον αλληλοσεβασμό, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το ζήτημα του εκφοβισμού και βέβαια και το δίκτυο το οποίο έχουμε εδώ και πολύ καιρό οργανώσει στο υπουργείο, με τα συμβουλευτικά κέντρα, τη δωρεάν συμβουλευτική, αλλά κυρίως την ψυχοκοινωνική στήριξη μιας γυναίκας με τους ξενώνες και τώρα με την πρόσφατη προσθήκη των safe house».

Για τις γυναίκες που φοβούνται να κάνουν το βήμα, η κα Ζαχαράκη εξήγησε: «Μπορείς να καταγγείλεις στο 15900, θα σε καθοδηγήσουν με πλήρη ανωνυμία και πλήρη εφαρμογή πρωτοκόλλων. Μπορείς να πας στο αστυνομικό τμήμα να το καταγγείλεις και βέβαια μπορείς να πας στο συμβουλευτικό κέντρο για την ψυχολόγο, την κοινωνική λειτουργό, τον νομικό που είναι δωρεάν. Αν χρειαστεί θα πας σε safe house για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι να που να κάνεις τις εξετάσεις σου, να μπεις στο ξενώνα όπου μπορείς να πάρεις και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και βέβαια θα μπορέσεις να διεκδικήσεις μετά και δουλειά. Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έτσι ώστε να απασχολούνται γυναίκες οι οποίες διαβιούν σε ξενώνα και πρόσφατα κάναμε και μία συμφωνία με μεγάλες επιχειρήσεις έτσι ώστε να προσλαμβάνουν γυναίκες οι οποίες βγαίνουν από ξενώνες».

Η υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχει και το πρόγραμμα “Στάγαση – Εργασία” που μπορεί να δώσει για δύο χρόνια δωρεάν ενοίκιο σε μία γυναίκα που βγαίνει από τον ξενώνα και αν νιώθει έτοιμη και βρεθεί και δουλειά, πληρώνονται και τα έξοδα και για το κομμάτι της επιδότησης εργασίας για ένα χρόνο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το μονοπάτι ασφάλειας, αυτοπεποίθησης και αυτονομίας που μία γυναίκα θα χρειαστεί για τα επόμενα χρονικά διαστήματα» είπε η κα Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι έχουμε τα ψηφιακά εργαλεία όπως το panic button που πλέον έχει διευρυνθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει πανελλαδική εφαρμογή. Είναι σημαντικό ότι έχει πατηθεί 349 φορές άρα έχουμε αποτροπή γεγονότων 349 φορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες: Αλλαγές και παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Νησιά και εξωτερικό ψήφισαν οι Έλληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Εκκρεμείς φορο-υποθέσεις: Πώς κλείνουν με «κούρεμα» φόρων και προστίμων έως και 75%

gazzetta
gazzetta reader insider insider