Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατάληψη της Κλιστσίιβκα στην ανατολική Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατάληψη της Κλιστσίιβκα στην ανατολική Ουκρανία
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε το Κλιστσίιβκα, χωριό της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο το Κίεβο είχε ξαναθέσει υπό τον έλεγχό του τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την θερινή του αντεπίθεση που δεν στέφθηκε τελικά από επιτυχία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε το Κλιστσίιβκα, χωριό της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο το Κίεβο είχε ξαναθέσει υπό τον έλεγχό του τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την θερινή του αντεπίθεση που δεν στέφθηκε τελικά από επιτυχία.

«Οι μονάδες του Νότου, έπειτα από ενεργές επιχειρήσεις, απελευθέρωσαν τον οικισμό Κλιστσίιβκα», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η αργή αυτή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, με τίμημα βαριές απώλειες, δεν έχει ωστόσο επιτρέψει μέχρι στιγμής την επίτευξη σημαντικής προόδου έναντι των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες αμύνονται, αντιμετωπίζοντας έλλειψη στρατιωτών και εξοπλισμών και επίσης από τις 10 Μαΐου την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου όφειλαν να αποστείλουν πολύτιμες ενισχύσεις.

Το χωριό Κλιστσίιβκα βρίσκεται ακριβώς νότια της Μπαχμούτ, πόλης που καταστράφηκε από τις συγκρούσεις και κατακτήθηκε από τον ρωσικό στρατό τον περσινό Μάιο, έπειτα από μάχες που μαίνονταν για δέκα μήνες.

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οικισμούς που ανακατέλαβε το Κίεβο κατά την μεγάλη θερινή αντεπίθεσή του, η οποία αποσκοπούσε στη διάσπαση του μετώπου στα ανατολικά και τα νότια, με τη βοήθεια δυτικών όπλων, αλλά προσέκρουσε στην συμπαγή άμυνα των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider