Αυγενάκης: Ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας σε έρευνα και εκπαίδευση στον αγροδιατροφικό τομέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: Ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας σε έρευνα και εκπαίδευση στον αγροδιατροφικό τομέα
Συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με τον Πρόεδρο της Κινέζικης Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών Καθηγητή, Wu Kongming.

Την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ της Κινεζικής Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών με τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο) επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κινέζικης Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών Καθηγητή, Wu Kongming.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης αλλά και η επισιτιστική ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας σε προγράμματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.

Η ελληνική πλευρά πρότεινε τη δημιουργία προγράμματος για ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών και την επιμόρφωσή τους σε θέματα αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης με ταυτόχρονη καθιέρωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συμφωνήθηκε πριν το τέλος του τρέχοντος έτους να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών της Ακαδημίας στην Ελλάδα με στόχο να ενισχυθεί η υφιστάμενη συνεργασία τόσο με τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ ,όσο και με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης πρότεινε, και η κινεζική πλευρά απεδέχθη, το 2025 να διοργανωθεί στη χώρα μας ένα συνέδριο με την παρουσία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και αγροτικών φορέων των δύο χωρών με στόχο τη διεύρυνση συνεργασιών σε εκπαίδευση και έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πότε πληρώνονται οι αγροτικές ενισχύσεις; Προβλήματα;

gazzetta
gazzetta reader insider insider