Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στην πόλη Χάρκιβ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στην πόλη Χάρκιβ
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε τραυματίσθηκαν, σε ρωσική επίθεση στην ουκρανική πόλη Χάρκιβ, που έπληξε ένα οκταόροφο κτήριο και ένα εργοστάσιο.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα μια βιομηχανική περιοχή στην βόρεια ουκρανική πόλη Χάρκιβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άμαχοι και να τραυματισθούν τουλάχιστον άλλοι πέντε, και να προκληθεί πυρκαγιά σ’ έναν εκδοτικό οίκο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Η περιοχή του Χάρκιβ, που συνορεύει με την Ρωσία στο βόρειο τμήμα της και εκτείνεται κοντά στην γραμμή του μετώπου, υφίσταται συστηματικά επιθέσεις κατά την διάρκεια της διετούς ρωσικής εισβολής. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ένας πύραυλος κρουζ. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο σημείο όπου βρίσκεται ο εκδοτικός οίκος» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Από την επίθεση επλήγη επίσης ένα εργοστάσιο επίπλων και χρωμάτων, πρόσθεσε ο Σέρχιι Μπολβίνοφ, επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας της τοπικής αστυνομίας.

Διασώστες και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο καταβάλλοντας προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που επεκτάθηκε σε μια επιφάνεια μεγαλύτερη των 2.000 τ.μ, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτων αναγκών.

Συνεχίζουν να εργάζονται μέσα στα ερείπια, καθώς ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση της Ουκρανίας με drones σε πόλη της Ρωσίας

G7: Το Ιράν θα υποστεί κυρώσεις αν εξοπλίσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

Ρωσία: Δύο νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα στη συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider